Slaapoefentherapie

Wil de slaap maar niet komen, wordt u ‘s-nachts wakker en lukt het niet om verder te slapen of bent u steeds ruim voordat de wekker afgaat al wakker?

Dan is dit niet alleen vervelend voor de nachten; het heeft ook invloed op uw functioneren overdag. Iedereen heeft wel eens een slechte nacht. Indien dit echter een paar nachten per week voorkomt en over een wat langere periode dan spreken we van een slaapprobleem.

Een langer bestaand slaapprobleem kenmerkt zich naast de slechte kwaliteit van slaap onder andere ook in niet uitgerust wakker worden, het hebben van concentratieproblemen, humeurig zijn, veel piekeren en een opgebrand gevoel hebben. Zo wordt de slapeloosheid een 24-uurs probleem. Dat is nu waar het om gaat in de begeleiding door een slaapoefentherapeut !

De behandelmethode is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en richt zich op het wegnemen van factoren die de slapeloosheid in stand houden. Als eerste is er een intake, waarbij uw verstoorde slaappatroon, uw activiteiten overdag en de overige klachten met elkaar in verband worden gebracht. Vervolgens wordt er een behandeldoel en behandelplan opgesteld. De therapeut gaat samen met u aan de slag om de factoren van die de slapeloosheid in stand houden te herkennen en weg te nemen om zo de vicieuze cirkel te doorbreken. Dit gaat d.m.v. uitleg over slaap, het geven van praktische tips, het oefenen van juiste ademhaling met ontspanning en inzicht in uw 24-uurs-patroon. Zo krijgt u grip op uw slaap en haalt u het goede weer uit de dag !