De praktijk

Geschiedenis

De praktijk oefentherapie Cesar “Hoeksewaard” bestaat sinds 1982.

Er is gestart gestart in Strijen, waarna deze in 1984 werd uitgebreid met een locatie in ’s-Gravendeel, in 1986 in Oud-Beijerland. In juli 2011 werd de locatie in Numansdorp overgenomen van een collega oefentherapeut.

Oefentherapeuten

Barbara van den Broek

… is sinds 2000 werkzaam in de praktijk, inmiddels op alle locaties.

Ze is in 1997 afgestudeerd en heeft in de tussenliggende periode gewerkt in een particuliere praktijk te Barendrecht.

Daar is ze zich gaan verdiepen in het behandelen van kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand. Eerst heeft ze de verdiepingscursus gedaan.

Om zich nog verder te specialiseren in de motoriek heeft ze in 2003 de post-HBO studie “Kinderoefentherapie” voltooid.

Naast het behandelen van patiënten met klachten veroorzaakt door een onjuist houdings- en bewegingspatroon, heeft ze nascholingen gedaan op het gebied van sportoefentherapie en SI-problematiek.

Tevens heeft ze zich door haar affiniteit met paarden toegelegd op de combinatie houding en zit van de ruiter op het paard.

    Liliane de Kok

is sinds 1991 werkzaam in deze meermans-praktijk met name in Oud-Beijerland.

Het behandelen van patiënten met algemene klachten door een verkeerd houdings- en bewegingspatroon, in de breedste zin van het woord, spreekt haar nog steeds erg aan in de keuze van dit vak.

Daarnaast, o.a. als trainer In Balans, vanaf het begin in 2018, betrokken bij het programma “Samen Bewegen”.

Neemt ook deel aan het Netwerk Chronische Pijn en slaapoefentherapie. Tevens heeft zij cursussen gedaan op gebied van bekken-instabiliteit, SI-gewricht, leefstijl-coaching, valpreventie en oefen therapeutische aanpak, training bij spanningen, stress en burn-out.

Daarnaast heeft zij de studie ‘Bedrijfsoefentherapie” in 1998 afgerond; in de periode ’98 tot en met 2003 heeft ze, samen met een collega, ook trainingen gegeven binnen bedrijven.

Liliane heeft haar studie afgerond in mei 1982 om in oktober te starten met een eenmanspraktijk in Roosendaal. Begin 1986 heeft ze die verkocht aan een collega oefentherapeut Cesar om zich voor een kleine 4 jaar te vestigen in Niger, in West-Afrika, waar ze heeft gewerkt als therapeut in een lokaal ziekenhuis en het omliggende departement.

Eind 1989 teruggekeerd in Nederland en na een aantal waarneemperiodes in verschillende praktijken is ze uiteindelijk blijven hangen in de “Hoeksewaard”.

Monique van Noort-Viergever

 … is per 1 juli 2020 werkzaam in deze praktijk, met name op de locatie ‘s-Gravendeel. In juni 2010 is zij afgestudeerd als oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool Utrecht. In eerste instantie heeft ze ervaring opgedaan in loondienst.

In 2015 is ze een eigen praktijk gestart in Rotterdam. In de afgelopen jaren heeft Monique zich gespecialiseerd in het behandelen van psychosomatische klachten (hyperventilatie, spierspanningshoofdpijn) en niet aangeboren hersenletsel (herseninfarcten, MS, Parkinson). Daarnaast is ze aangesloten bij het Netwerk Slaapoefentherapie en het ‘ParkinsonNet’.

Monique is in haar vrije tijd veel in de Hoeksche Waardse natuur te vinden.

Ze wandelt en fietst graag. Verder houdt ze van koken en bakken en tekent ze veel. In de toekomst hoopt ze haar oude sport karate weer op te gaan pakken.