Houding & Zit te paard

Heb je klachten in rug of schouders tijdens paardrijden? Zit je met een gebogen rug, heb je wiebelende onderbenen of zit je gewoon niet makkelijk? Dan is mogelijk een les om je houding en zit te verbeteren wat voor je.

Als oefentherapeut en amazone ben ik, Barbara van den Broek, de kennis van mijn vak met mijn hobby gaan combineren. Deze combinatie werkt perfect omdat de zit de basis is van het paardrijden. Het begeleiden van ruiters met en zonder klachten met als doel harmonie tussen ruiter en paard.

De zit is de basis van een goede communicatie tussen ruiter en paard. Hoe meer de ruiter zelf in balans zit, des te gemakkelijker het voor het paard is om de ruiter te dragen. Daardoor wordt zijn balans bewaard en kan hij in ritme bewegen.

Het goede nieuws is, dat iedere ruiter, met zijn goede en minder goed ontwikkelde lichamelijke punten, kan leren om in balans paard te rijden. Maar soms is er een beetje extra hulp bij nodig.

In de les begint het met analyseren wat de oorzaak is van je zitprobleem. Vervolgens wordt je bewust waarom je rijdt zoals je rijdt. Dan ga je voelen hoe het ook anders kan. Je paard is de spiegel, heel vaak voelt het voor jou in eerste instantie raar omdat je het niet gewent bent. Het paard daarentegen vindt het juist direct een goed plan. Dit motiveert om het vol te houden. Naast de lessen is het mogelijk individuele therapie in de praktijk te krijgen. Ook wordt de flexchair soms ingezet om te komen tot goed lichaamsgebruik.

Meer informatie kun je vinden op: www.houdingenzittepaard.nl

E-mailadres: barbara@houdingenzittepaard.nl