Oefentherapie Cesar

Heeft u wel eens pijn in uw rug na lang staan of bukken?
Last van nek en schouders tijdens zitten achter de computer?
Of weet u niet hoe het lichaam optimaal te belasten door bijvoorbeeld artrose?

Oefentherapie Cesar 
Oefentherapie Cesar kan dé oplossing voor u zijn. De oefentherapeut Cesar is een paramedicus en bevoegd therapeut. Wij zijn specialist op het gebied van houding en beweging.

Waarom werkt oefentherapie zo goed? 
Bukken, tillen, zitten, lopen…. we doen het allemaal. Iedereen beweegt grotendeels van de dag onbewust. Hierin zijn bepaalde gewoontes ingeslopen welke niet altijd goed zijn voor het lichaam. Hieruit kunnen klachten ontstaan. Oefentherapie maakt u bewust van die alledaagse verrichtingen en leert u hoe het lichaam beter belast kan worden. Hierdoor zullen de klachten zowel of het korte als op het lange termijn verminderen, verdwijnen of voorkomen worden.
Hoe zit u nu?

Op uw lijf geschreven
We kijken naar het verband tussen de klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoonten. En dus naar het gehele lichaam. Voor uw klachten wordt er een passende behandeling gemaakt waarbij rekening wordt gehouden met uw dagelijkse activiteiten. De therapie is dus altijd maatwerk en ‘op uw lijf geschreven’. U leert de klacht te beïnvloeden door er zelf iets aan te doen.
Samen met u wordt er gewerkt aan:
– vermindering van pijnklachten
– bewust worden van de relatie van de houding op de klachten
– optimaliseren van uw dagelijkse bewegingen
– voorkomen van klachten op korte en lange termijn

Persoonlijke coaching
Wij geven therapie, adviseren, behandelen uw klachten en zijn uw persoonlijke coach. Samen werken we aan verbetering van uw houding en uw bewegingspatroon. Net zolang totdat het gezonder bewegen als vanzelf gaat.
Door ons in te leven begrijpen wij uw manier van bewegen. ‘Welke activiteiten voert u allemaal uit op een dag?’ Wij bespreken dit en analyseren samen met u uw bewegingsgedrag en ontdekt u andere -gezondere- manieren van bewegen. De bewegingsoefeningen doet u zoveel mogelijk in de context. Oftewel: wij zorgen dat oefeningen zoveel mogelijk aansluiten op uw activiteiten in het dagelijks leven. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen laagdrempelig, maar zeer effectief. Oefentherapie geeft u grip en controle op uw dagelijkse houding en bewegingen. Dankzij inzicht in uw eigen activiteiten en training die aansluit op uw levensstijl.
Oefentherapie is voor iedereen die beter wil bewegen.

Blijf daarom niet zitten en spreek eens af met een oefentherapeut!