De oefentherapeuten Cesar

Lijdi Boele

is afgestudeerd in 1981.

Naast het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat heeft zij deskundigheid/specifieke werk-ervaring op gebied van scoliose, bekkeninstabiliteit, kinderen met motorische achterstand, CANS en ademhalingsklachten.

Lijdi is werkzaam in praktijklocatie Strijen.

Yvonne van Heeren

is werkzaam in ’s-Gravendeel.

Het behandelen van klachten gerelateerd aan een houdings- en/of bewegingsprobleem staat ook bij haar voorop. Doch snel na haar start als werkzaam oefenthera-peute Cesar verdiepte zij zich in het werken met kinderen met een motoriekprobleem (o.a. het schrijven) en volgde daarvoor een aantal verdiepingscursussen. Grote affiniteit, uiteraard gekoppeld aan het volgen van scholing, voor het behandelen en begeleiden van patiënten met stress, hyperventilatie, spanningsgerelateerde klachten en hoofdpijn. 
Interesse in het werken met ouderen gezien de maatschappelijke veranderingen; inzake de vaak simpele handreikingen, begeleiding voor waarborgen van de zelfstandigheid. Neemt ook deel aan het netwerk Chronische Pijn. 

Afgestudeerd in 1981, enkele jaren werkzaam geweest in diverse verpleeghuizen. In 1984 volgde de samenwerking met Lijdi Boele, met de uitbreiding van de praktijk naar ’s-Gravendeel en later Oud-Beijerland.

Praktijk 's-Gravendeel is gevestigd in Medisch Centrum Trigoon.

 

Liliane de Kok

is sinds 1991 werkzaam in deze meermanspraktijk te Oud-Beijerland.

Het behandelen van patiënten met algemene klachten door een verkeerd houdings- en bewegingspatroon, in de breedste zin van het woord, spreekt haar nog steeds erg aan in de keuze van dit vak.

Daarnaast heeft zij de studie 'Bedrijfsoefentherapie" in 1998 afgerond; in de periode '98 tot en met 2003 heeft ze, samen met een collega, ook trainingen gegeven binnen bedrijven. Het belangrijkste doel hiervan was gericht op preventie van arbeidsgerelateerde klachten en daarmee ook het ziekteverzuim.

Tevens heeft zij cursussen gedaan op gebied van bekkeninstabiliteit, SI-gewricht, oefentherapeutische aanpak en training bij spanningen, stress en burn-out.

Interesse in het werken met ouderen gezien ook de maatschappelijke veranderingen; inzake de vaak simpele handreikingen, begeleiding voor waarborgen van de zelfstandigheid. Neemt ook deel aan het netwerk Chronische Pijn.

Liliane heeft haar studie afgerond in mei 1982 om in oktober te starten met een eenmanspraktijk in Roosendaal. Begin 1986 heeft ze die verkocht aan een collega oefentherapeut Cesar om zich voor een kleine 4 jaar te vestigen in Niger, in West-Afrika, waar ze heeft gewerkt als therapeut in een lokaal ziekenhuis en het omliggende departement.

Eind 1989 teruggekeerd in Nederland en na een aantal waarneemperiodes in verschillende praktijken is ze uiteindelijk blijven hangen in de “Hoeksewaard”.

 

Barbara van den Broek

is sinds 2000 werkzaam in de praktijk op de locatie in Oud-Beijerland, vanaf 2006 op de locatie in Zuid-Beijerland en vanaf juli 2011 ook in Numansdorp.

Ze is in 1997 afgestudeerd en heeft in de tussenliggende periode gewerkt in een particuliere praktijk te Barendrecht. Daar is ze zich gaan verdiepen in het behandelen van kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand. Eerst heeft ze de verdiepingscursus gedaan.

Om zich nog verder te specialiseren in de motoriek heeft ze in 2003 de post-HBO studie “Kinderoefentherapie” voltooid.

Naast het behandelen van patiënten met klachten veroorzaakt door een onjuist houdings- en bewegingspatroon, heeft ze nascholingen gedaan op het gebied van sportoefentherapie en SI-problematiek.

Tevens heeft ze zich door haar affiniteit met paarden toegelegd op de combinatie houding en zit van de ruiter op het paard.